De website is in bewerking

Bram Lems, geboren te Rotterdam op 30-10-1952 en woonachtig te Brielle werkt voornamelijk met serpentijnsteen en marmer. De beelden die ik maak zijn meestal géén ontwerpen die vooraf gemaakt of bedacht zijn. Gewoon beginnen met hakken dat is hartstikke spannend, want uit ervaring weet ik dat elke steen zijn eigen verhaal heeft.

De vorm, de kleur en de wijze van bewerking, dit alles draagt bij aan het verhaal dat ik in dialoog met de steen probeert uit te beelden. Vaak ontstaat tijdens het hakken ook de naam of titel van het beeld, het komt vanzelf in je op doordat je één wordt met je steen, gereedschap, gedachte en omgeving. Ondanks dat het hakken in steen arbeidsintensief is, geeft het ook enorm veel energie, je kunt je er als  het ware mee opladen. Als je als kunstenaar een mooi beeld wilt maken moet je naar de steen luisteren en zijn lijnen en aanwijzingen volgen.

Dan pas, zal de steen zijn geheim vrijgeven.
Ook het maken van realistische beelden gaat ik niet uit de weg, het is een afwisseling die ik af en toe maak, het is minder arbeidsintensief maar vergt wel meer kennis van de anatomie.

Beeldhouwer
Atelier aan huis
Tel: 0623087948